Între Feel și Think

Absurd și abstract, tendențios dar sincer. Fericire? Umanism? Revoluție? Undeva se termină viața și începe tautologia. Pe facebook, cineva spunea că we think too much and feel too little. Mi-ar plăcea să putem spune că gândim prea mult. E drept, interpretat ar veni raţionalizăm prea mult, nu gândim prea mult. Oricum am interpreta traducerea, ea pune omul în lumina introspecției, a filosofului, a laboratorului. Omul care thinks too much nu se va plasa niciodată în afara spațiului simțirii, chiar dacă devine îndărătnic și compulsiv. A simți, nu există în stare pură decât atunci când vorbim de trup, de piele și os, de viscere și articulații. Simțim durerea fizică, simțim boala sau poate moartea, simțim atingerea și orgasmul, simțim vântul și căldura. Restul simțirilor sunt generate thinking, sunt dependente de thinking și nu ajung nicăieri fără thinking. Nu există fără thinking.

Omul care thinks too much nu are de ce să se îngrijoreze. Simțirea lui este oricum superioară unuia care gândește/raționalizează mai puțin și care are iluzia că de fapt simte mai mult. Totuși, omul care crede că simte mai mult decât gândește, de fapt nu simte mai mult însă clar gândește mai puțin.

Omul nu se plasează niciodată între think și feel precum în spațiul dintre două gări. Ele sunt complementare, sunt circumscrise în natura umană ca un tot unitar. Omul nu poate simți decât durerea și extazul trupului. Toate celelate simțiri rezidă din actul gândirii, al raționalizării, al conștiinței. Simțirea compensează lipsa gândirii doar în somn. În rest, în lipsa gândirii nu se așterne decât un foarte mare gol. Și o mare lipsă de simțire.

Atunci, pentru a potența forța lui feel, aș spune We think too much and so we feel much more. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s